Personeel

Maurits:

Al van kleins af aan heb ik veel interesse voor dieren. Ik verzamelde in oude sigarendoosjes pissenbedden, torretjes, slakken, wurmpjes, spinnen, krekels, noem maar op en nam alles het liefst mee naar huis. Ik kreeg wandelende takken, die letterlijk het huis uit wandelden. Mijn vader had altijd een aquarium en zo is het begonnen. Van één aquarium werden het er twee, drie en steeds meer en probeerde ik zelf vissen te kweken. De hobby liep een beetje uit de hand. Op een gegeven moment stond de hele bovenverdieping vol met aquaria. Ik besloot om van mijn hobby mijn beroep te maken en schreef mij in bij de KvK als kweker en huurde een loods in Wormerveer. Na drie jaar als kweker wilde ik graag een stap verder, meer aquaria in een winkelpand. In januari 2016 opende ik samen met mijn vriendin de huidige winkel in Krommenie. Mijn grote voorliefde gaat uit naar L-nummers. Veelal kan ik ze benoemen aan de hand van een omschrijving of foto. Wat ik leuk vind is dat we door de import, die we zelf doen, nog steeds soorten binnen krijgen die ik nog nooit heb gezien. Ook ben ik erg geïnteresseerd in roggen. Ik ben in het bezit van het vakbekwaamheid BHVD vissen, een verplicht diploma vanaf 2020 als je vissen wilt verkopen.


Romy:

Oorspronkelijk kom ik uit de verpleging. Mijn vriend was kweker en had stellingen vol vissen. Ik vond het in het begin maar niks, die glibberige snel bewegende beesten en liep het liefst zo snel mogelijk langs de bakken. Maar langzamerhand raakte ik er aan gewend en begon ik het zelfs leuk te vinden. We vonden het leuk om thuis ook een aquarium met kleine visjes te houden. Al gauw kregen we ‘jonkies’, die ik allemaal wilde houden. Op een gegeven moment hadden we vijf aquaria thuis. Begin 2016 openden we de huidige winkel. Het eerste half jaar werkte ik er nog bij in de zorg en hielp ik na een werkdag of op een vrije dag in de winkel. Ik wilde zo snel mogelijk veel te weten komen over vissen en aquaria. Ik vond het namelijk erg vervelend als ik een vraag van een klant niet kon beantwoorden. Wat ik erg leuk vind aan onze winkel is dat we geen vast assortiment hebben. Door het importeren hebben we ook veel vissen die je minder vaak tegen komt in aquariumspeciaalzaken, terwijl deze daar wel erg geschikt voor zijn. Zo komen er veel mooie gekleurde visjes en grondels uit Azië. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar bijzondere soorten visjes die je niet elke dag tegen komt. Ook vind ik dat mooie beplanting niet mag ontbreken. Ik vind het erg leuk om bakken in te richten en hier advies in te geven. Eveneens als Maurits ben in het bezit van het vakbekwaamheid BHVD vissen.


Vaak worden wij in drukke tijden bijgestaan door oproepbare familie, die inzetbaar zijn voor allerlei klusjes in de quarantaine-afdeling, aquaria schoonhouden en aan de kassa.